Пт, 19.04.2024, 14:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Професійно-технічне училище №31 м.Полтава

Меню сайту
Наше опитування
З якого джерела інформації Ви дізналися про наш навчальний заклад?
Всего ответов: 287
Міні-чат
200
Вікіпедія
Наше опитування
Вам подобається наш сайт?
Всего ответов: 172

Головна » 2017 » Квітень » 26 » Біль Чорнобиля з роками не зникає
08:55
Біль Чорнобиля з роками не зникає

   Минув уже 31 рік після страшної аварії на ЧАЕС, але її відлуння ми переживаємо дотепер. Катастрофа була спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року.

  До цієї трагічної дати у навчальному закладі проведено ряд заходів з метою розширення знань учнів про Чорнобильську трагедію, розповіді про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, донесення до свідомості учнів масштаби чорнобильської трагедії, виховання почуття співчутливості, критичне ставлення до історичних подій. 

   Майстрами та класними керівниками у групах проведено тематичні години спілкування "Дзвони Чорнобиля стогоном будять, щоб від нещастя весь світ вберегти!".

  Викладач спецмалювання Сорокіна Тетяна Вадимівна разом з учнями групи №17 намалювали плакат з даної теми, в якому виразили свої почуття та переживання трагедії.

 У вестибюлі навчального закладу бібліотекар Кругліковська Надія Анатоліївна разом з учнівською радою бібліотеки оформили інформаційний стенд "Чорнобильський слід на землі, в долях, у душах…"

 Викладач спецдисциплін Скіданова Тетяна Олексіївна разом з бібліотекарем Кругліковською Надією Анатоліївною для учнів, які навчаються за спеціальністю "Перукар, візажист" провели урок-реквієм "Чорнобиль не має минулого" з елементами перегляду відеоматеріалів.

     Учні груп написали міні-твори на тему "Україна і Чорнобиль":

    - Тривожні трагічні дзвони лунають над землями України, Росії, Білорусі, вказуючи точну адресу біди - Чорнобиль. Саме там вибухнув атомний реактор, і «мирний» атом приніс таке лихо, якого людство ще не знало. І найстрашніше те, що наслідки чорнобильської трагедії ми будемо відчувати довгі роки, і нащадки не раз пом'януть нас словами гіркими й гнівними...

     - Страшним лихом для всього українського народу стала та аварія на атомній станції. Це сотні і тисячі хворих і калік; села і міста, які аж «світяться» від радіонуклідів, радіаційний фон у деяких місцях у десятки разів перевищує допустимі норми. Забруднені всі райони, куди тільки сягнула чорна хмара чорнобильського лиха...

 ​​​​

  Бібліотекар Кругліковська Надія Анатоліївна для учнів групи №12 (професія "Кравець") провела виховну годину "Мужність і біль Чорнобиля" з елементами перегляду відеоматеріалів.

Переглядів: 817 | Додав: ptu31_poltava | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
МОН ZNO PTOPO PTO IITZO PEDPRESA UZ POIPPO

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz
Адміністратор сайту: Кругліковська Надія Анатоліївна