Безпечне та здорове харчування є найважливішою складовою формування здоров’я дитини, сприяє збереженню здоров’я, опірності фізичним факторам навколишнього середовища, високій фізичній і розумовій працездатності. Древньогрецькому філософу Сократу належить вислів: «Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того, щоб жити».
Одним з важливих принципів безпечного та здорового харчування є правильно організований його режим. В це поняття входить:
- Суворе дотримання часу прийомів їжі та проміжків між ними;
- Раціональна в фізіологічному відношенні кратність прийомів їжі;
- Правильний кількісний та якісний розподіл їжі на окремі прийоми;
- Умови прийому їжі і поведінка дитини під час їжі.
Саме тому в нашому навчальному закладі педагогічними працівниками, бібліотекарем та медичним працівником було проведено ряд виховних заходів щодо підвищення виховання культури споживання їжі, роз’яснення основних принципів безпечного та здорового харчування учнів.
18 січня майстер виробничого навчання Дарина Даценко для учнів групи № 27 провела виховну годину «Що й коли їсти»
19 січня бібліотекар училища Ольга Орєхова оформила тематичну експозицію-інформування «Здорове харчування»
20 січня медичний працівник училища Оксана Шимоніна – провела з учнями другого курсу інформаційну лекцію на тему «Продукти харчування: наші друзі та вороги»
Цього ж дня практичний психолог училища Галина Синюшкович для учнів груп №12 та № 25 провела інтерактивні заняття «Розлади та порушення харчової поведінки особистості»
21 січня вихователі гуртожитку Лідія Марченко та Михайло Олійник провели з учнями які проживають у гуртожитку годину спілкування «Готувати здорову їжу – легко!»
З правилами безпечного та здорового харчування ви можете ознайомитися за посиланнями:
https://www.youtube.com/watch?v=Mts323R0q9w
https://www.youtube.com/watch?v=oK8O2QrDDn0
|