Чт, 28.03.2024, 13:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Професійно-технічне училище №31 м.Полтава

Меню сайту
Наше опитування
З якого джерела інформації Ви дізналися про наш навчальний заклад?
Всего ответов: 287
Міні-чат
200
Вікіпедія
Наше опитування
Вам подобається наш сайт?
Всего ответов: 172

Головна » 2019 » Жовтень » 15 » Тиждень національно-патріотичного виховання
11:34
Тиждень національно-патріотичного виховання

   На сучасному етапі українського державотворення надзвичайно актуальною є питання виховання у молодого покоління патріотичних почуттів, активної громадянської позиції, сприяння усвідомленню учнями свого громадянського обов’язку на основі національних і загальнолюдських духовних цінностей.

   Патріотизм є нагальною потребою держави, якій необхідні національно свідомі громадяни, здатні забезпечити країні гідне місце в цивілізованому світі. Тож у професійно-технічному училищі №31 м. Полтава з 7 по 11 жовтня проходив тиждень «Національно-патріотичного виховання».

   Розпочався тиждень відкриттям у фойє навчального закладу інформаційного стенду до Дня захисника України. Стенд оформила бібліотекар училища Орєхова О.П. 

    Також у бібіліотеці була презентована виставка-портрет "Пилип Орлик і його конституція"

   Упродовж тижня в училищі відбулася низка заходів національно-патріотичного спрямування. Заступником директора з навчально-виховної роботи Білай Д.В. та головою методичної комісії  Невідомою К.В. був розроблений план заходів тижня, спрямованих на активізацію діяльності педагогічного та учнівського колективів в напряму виховання свідомого патріота, виходячи з потенційних та виховних можливостей закладу.

    8 жовтня 2019 року класними керівниками та майстрами виробничого навчання (на фото група № 17, майстер в/н Світа А.П.) були проведені виховні години до Дня українського козацтва. Історія українського козацтва – це одна з найвеличніших сторінок життя українського народу. В найтяжчі часи іноземного поневолення козацтво виступало справжнім захисником рідної землі, оборонцем віри, моралі та державницьких традицій України. Впродовж століть могутнє козацьке братство здійснювало вплив на європейську історію. Й нині сотні тисяч нащадків козаків розвивають кращі традиції своїх предків, котрі є для них взірцем доблесті, шляхетності, відданості Вітчизні.

   Не менш цікавою, зі сльозами на очах була зустріч учнів училища з кавалером ордену За заслуги, волонтером-координатором, співзасновником громадської організації «Полтавський батальйон небайдужих», заслуженим журналістом України Святцевою Н.В.

   П’ять довгих років триває російсько-українська війна. На ній ми – всі: з молитвою і зі зброєю. Дорогою ціною наші військові та волонтери наближають довгоочікувану перемогу. Герої віддають свої життя за краще майбутнє. За неповні чотири роки своєї діяльності волонтерська організація зібрала та передала в зону АТО десятки тон різноманітної гуманітарної допомоги – харчування, обмундирування, маскувальні спорядження, медикаменти, техніку та електроніку, транспортні засоби тощо. Волонтери-водії здійснили за ці роки по кілька десятків виїздів у зону АТО кожен, разом це близько сотні поїздок.

   З болем у серці присутні роздивлялися уламки розірваних боєприпасів, пошматовані степовими вітрами Сходу прапори із вдячними написами та пробитий ворожою кулею автоматний магазин, що врятував життя своєму володарю у зоні АТО.

 

    «Цей залізний уламок – від «Граду», який обстріляв позиції наших військових поруч із Дебальцевим. Цей «Град» цілив у нас – і ми лише милістю Божою залишилися живими. Тоді приїхали до підопічних вояків, і раптом – повідомлення, що почався обстріл і за кілька секунд вогняною смертю накриє позицію, на якій ми перебуваємо. Ми плигали в окопи та бліндажі – в зимову талу багнюку – з неймовірною швидкістю. Дякувати Богу, всі залишилися живі й неушкоджені і благополучно повернулися додому» – розповідала Наталія Василівна.

    09 жовтня 2019 року на території училища був проведений флешмоб «Намалюй свій символ України». Представники кожної групи висловлювали любов до України у свій спосіб: хто відобразив «Карту України» в обрамлені калини та пшениці, хто намалював символіку держави – прапор та тризуб, а хто створив фігуру «голуб миру», показуючи цим віру у панування миру та спокою у нашій країні.

  10 жовтня 2019 року в актовому залі училища пройшла відкрита виховна година до Дня українського козацтва, яку провела майстер в/н Череватенко Н.Д. Присутні у залі дізналися багато цікавої інформації стосовно цього свята. Враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення День українського козацтва відзначається в Україні, згідно з Указом Президента України, в день свята Покрови Пресвятої Богородиці – 14 жовтня.

    В Україні немає важливішого чинника, який би був і центром, і перехрестям, і змістом переважної більшості соціальних процесів, та важливішого компонента національної й територіальної консолідації, ніж козацтво. Саме цей феномен сприяв виробленню такого способу життя українського етносу, який допоміг йому вижити в умовах не тільки відсутності власної держави, але й за часів тотального знищення всього національного, самобутнього.

   В житті часто спостерігаємо, як сьогодення перекликається зі старовиною, адже ми повинні бути гідними спадкоємцями духовних цінностей і продовжувачами багатих традицій і славних справ предків.

   Саме тому День захисника України ми відзначаємо 14 жовтня, як символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, як пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і охороняє її зараз, коли на східних територіях України йде боротьба за її незалежність і суверенітет. Попри зміну часів і політичних систем, День захисника України асоціюється насамперед з мужністю та стійкістю людського характеру, силою духу та відданістю Батьківщині.

    11 жовтня 2019 року до Дня українського козацтва, з метою посилення знань про козацьку добу, про козацьких гетьманів, про козаків, як мужніх, сміливих, допитливих, грамотних людей у гуртожитку вихователі Олійник М.С. та Марченко Л.М., провели виховний захід присвячений історії козацтва«Ми козацького роду нащадки».

   Щоб створити атмосферу свята захід був проведений у етнографічному музеї училища, де кожна річ має свою історію та може розповісти про минуле.

Переглядів: 454 | Додав: ptu31_poltava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід
Пошук
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
МОН ZNO PTOPO PTO IITZO PEDPRESA UZ POIPPO

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz
Адміністратор сайту: Кругліковська Надія Анатоліївна