Чт, 18.04.2024, 04:01
Вітаю Вас Гість | RSS

Професійно-технічне училище №31 м.Полтава

Меню сайту
Наше опитування
З якого джерела інформації Ви дізналися про наш навчальний заклад?
Всего ответов: 287
Міні-чат
200
Вікіпедія
Наше опитування
Вам подобається наш сайт?
Всего ответов: 172

Головна » 2019 » Жовтень » 24 » Торгівля людьми – ганебне явище сучасності
11:13
Торгівля людьми – ганебне явище сучасності

 

 18 жовтня у світі відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Започаткований він у 2007 році за ініціативою Європейського парламенту як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми.

   Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Будь-яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.

   Жінки та чоловіки стають жертвами сексуальної та трудової експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для проституції, виготовлення порнографічної продукції, та навіть з метою вилучення органів.

   Згідно плану проведення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми з метою профілактики недопущення цього ганебного явища серед підлітків щорічно у ПТУ №31 м. Полтава була проведена низка виховних заходів.

   Щоб підвищити рівень проінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, причини, форми та ознаки цього явища, показати негативні наслідки та шляхи потрапляння в небезпечні ситуації 16 жовтня 2019 року вихователі гуртожитку Марченко Л. М. та Олійник М. С. провели інформаційне повідомлення на тему «Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно».

   17 жовтня 2019 року у вестибюлі училища бібліотекарем Орєховою О.П. був оформлений інформаційний стенд «Людина – не товар».

   17 жовтня 2019 року в групі № 12 класним керівником Овсянніковою Л.І. було проведено проведене інформування спрямоване на підняття рівня обізнаності учнів щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить.\

   Учні отримали тематичні буклети з інформацією про те, як захистити себе від небезпеки при навчанні та працевлаштуванні за кордоном, а також від порушення своїх конституційних прав у щоденному житті.

   18 жовтня 2019 року практичний психолог Самойленко М.В. провела для учнів першого курсу заняття з елементами тренінгу «Сучасний прояв рабства».

   У ході заняття усі присутні дізналися в яких країнах найбільше процвітає сучасне рабство. На занятті учні потрапляли у різні віртуальні ситуації пов’язані з торгівлею людьми та намагалися знайти із них вихід та допомогу.

   21 жовтня 2019 року до навчального закладу завітала соціальний працівник Молодіжного центру Lighhouse БО «Світло Надії» Ісакова Т.І. та провела інформаційне заняття «Протидія торгівлі людьми».

   Тетяна Ігорівна розповіла учням як захистити себе та не потрапити у тенета сучасного рабства, перебуваючи навіть в Україні. Також вона наголосила про те, як подбати про свою безпеку під час поїздки закордон на роботу.

  Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі є злочин, який має назву – «торгівля людьми». Саме тому, 22 жовтня 2019 року за цією тематикою учні навчального закладу переглянули фільм «Станція призначення Життя». Заступник директора з навчально-виховної роботи Білай Д.В. та бібліотекар училища Орєхова О.П. вкотре проінформували всіх присутніх щодо проблеми торгівлі людьми. Ознайомили з різними формами та причинами торгівлі людьми (дітьми). А саме головне, намагалися донести до них те, як не потрапити в тенета злочинців.

Переглядів: 391 | Додав: ptu31_poltava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід
Пошук
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
МОН ZNO PTOPO PTO IITZO PEDPRESA UZ POIPPO

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz
Адміністратор сайту: Кругліковська Надія Анатоліївна