Пт, 26.04.2024, 08:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Професійно-технічне училище №31 м.Полтава

Меню сайту
Наше опитування
З якого джерела інформації Ви дізналися про наш навчальний заклад?
Всего ответов: 288
Міні-чат
200
Вікіпедія
Наше опитування
Вам подобається наш сайт?
Всего ответов: 172

Головна » 2019 » Листопад » 11 » Заходи до Дня української писемності та мови
13:09
Заходи до Дня української писемності та мови

   

   Рідна мова – найважливіший засіб патріотичного виховання. Вона була і є важливою сферою впливу на національну свідомість молоді, ідентифікаційним кодом нації. Задля підтримки державної мови, привернення уваги світової спільноти до проблем її вивчення та розвитку, пропаганди і популяризації та водночас вияву її краси й багатства, літературної довершеності Указом Президента України 1997 року було встановлено День української писемності та мови, який відзначається 9 листопада.

   Відзначати свято української писемності та мови стало добою традицією і в Професійно-технічному училищі №31. До цього свята було підготовлено і проведено ряд заходів.

   4 листопада 2019 року традиційно у рамках святкування Дня української писемності та мови у бібліотеці училища бібліотекарем Орєховою О.П. була організована книжкова виставка «Мова – це духовне багатство народу». Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам’ять видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

   

   5 листопада 2019 року майстром виробничого навчання Лідовою З.В. була проведена виховна година для учнів групи №24 на тему «О мово рідна! Золота колиска"

   Метою проведеного заходу було донести до учнів красу і багатство української мови, актуалізувати та поширити раніше набуті знання, збагатити словниковий запас, розвивати мовленнєві творчі здібності, естетичні смаки, сприяти формуванню високоморальної особистості; виховувати інтерес до народних традицій, повагу та любов до української мови.

   Любов до рідної мови плекаємо з дитинства, – знати і поважати мову, культуру свого народу – честь і обов’язок кожного громадянина української держави. В.Сухомлинський писав – «Кожне слово рідної мови має своє обличчя. Як у квітки, у якої свій неповторний аромат і відтінок барви – а цих відтінків кожна барва має тисячі».

   Отож, нехай квітка нашої мови ніколи не зів’яне, а буде жити, допоки живе нація.

   7 листопада 2019 року вихователі гуртожитку Марченко Л.М. та Олійник М.С. провели виховну годину «Рідна мова». Мова дається одвіку й довіку, це – спадкоємність не лише в межах роду, а й цілого народу.

   Один давньогрецький філософ казав: «Заговори, щоб я тебе побачив». Це дуже символічний вислів із глибоким змістом. Ми хочемо бути багатомовними та освіченими, хочемо, щоб про нас знав увесь світ. Для цього ми маємо засвітитися любов’ю передусім до рідної мови як до найсвятішого скарбу нашої нації.

   8 листопада 2019 року бібліотекар Орєхова О.П. оформила інформаційний стенд «Українська мова, як трава шовкова, мов калини цвіт» з якими мали змогу ознайомитися всі бажаючі.

   У тих, хто ознайомився зі стендом, є сподівання, в душах залишилася не одна краплина любові до своєї мови та розуміння того, що мова – це скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

   Проведені заходи гуртують усіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові, у рідній мові.

Переглядів: 479 | Додав: ptu31_poltava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
МОН ZNO PTOPO PTO IITZO PEDPRESA UZ POIPPO

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz
Адміністратор сайту: Кругліковська Надія Анатоліївна